"Златните" паспорти и цената на българското гражданство - разговор с адвокат Димитър Марковски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Златните" паспорти и цената на българското гражданство. Има ли корупция и къде е тя? В студиото е адвокат Димитър Марковски.

"Чисто като казуистика и като основание за добиване на т.нар. инвестиционно гражданство съм имал клиенти с които съм  работил и боравил. Като разбира се, практиката на кантората ни е свързана с предоставяне на юридическа услуга, която е в рамките на закона, нищо извън закона. Това не означава, че няма лоши практики", каза адвокат Марковски.

"Това е една възможност и една процедура,която е фиксирана в Закона за българското гражданство и се фиксира като т.нар. инвестиционно гражданство. Минава се през добиване на българско гражданство през две процедури. Първоначално трябва да се премине през добиване на статут на постоянно пребиваване, след това в течението на една календарна година има отделни допълнителни изисквания, които дават възможност да се придобие самото българско гражданство с всички тези права, които имат българските граждани съгласно Конституцията", поясни Марковски.

Вижне разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад