Атанас Атанасов: "Газпром" е политически инструмент на Путин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цените на енергоносителите в Европа и по света тръгнаха стремително нагоре в резултат на войната в Украйна, заказа за "Още от деня" Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

"Ние сме заявлявали много пъти, че "Газпром" не е просто търговско дружество, "Газпром" е политически инструмент на Путин в тази война, през "Газпром" той събира пари, за да си финансира войната в Украйна", отбеляза Атанас Атанасов.

И подчерта, че в следващото народно събрание сред първите неща, които "Демократична България" ще предложи, е създаването на анкетна комисия по темата газ, цени, наложителна е детайлна проверка през парламента.

Ако посочените фактури и факти от Добрев сае окажат вярни, да се търси отговорност, каза съпредседателят на "Демократична България".

"Не можем да не отчитаме обстоятелството, че след като Русия едностранно спря да подава газ на България, т.е. спря да си изпълнява договора, трябваше в тази екстрена ситуация да се търсят доставки, всички обстоятелства трябва да се уточнят, трябва обективна проверка", поясни Атанасов.  

Атанас Атанасов коментира и отношенията с "Продължаваме промяната" по повод изявлението на Асен Василев "Защо не с "Газпром", като посочи, че не по всички теми са единомишленици.

"Асен Василев заяви, че лявоцентристка партия и това беше изтъкнато като аргумент да не се явим съвместно на изборите", подчерта съпредседателят на "Демократична България".

какво още каза Атанас Атанасов вижте във видеото.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад