Атанас Атанасов: Изборът на председател на Народното събрание ще се провали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предполагам, че изборът на председател на Народното събрание ще се провали. Целта на опозицията е да показва, че управляващите нямат мнозинство и са слаби. Тоест тази сюжетна линия за дестабилизация на властта ще продължи и днес. Такава прогноза направи в студиото на “Денят започва” заместник-председателят на парламента Атанас Атанасов - депутат от ПГ на “Демократична България”.

“Демократична България” няма да предложи свой кандидат за поста, защото е шеста политическа сила в Народното събрание, поясни той.

За поведението на лидерите на “Има такъв народ” и роенето на управляващото мнозинство ген. Атанасов заяви:

“Кой каквото и да ви говори, да знаете, че става въпрос за пари. А и те си го казват откровено - техният вицепремиер в оставка Гроздан Караджов вчера цял ден само това говореше в парламента, което води до много сериозни подозрения, че става дума за замислени корупционни схеми, които бяха пресечени от министър-председателя и финансовия министър.”

По думите му има и втора сюжетна линия - това е Северна Македония.

“От лидерите на  “Има такъв народ” това е измислена тема, която да служи като перде, с което да прикриват апетитите си за пари. В същото време, тази тема беше използвана от руската агентура в България. На всичко това, което се случва по темата “Македония”, най-много се радват в Кремъл, защото техният план за пробив и дестабилизация на югоизточния фланг на НАТО се осъществява”, коментира ген. Атанасов.

Според него тук са преплетени няколко интереса, които трябва да бъдат очертани. В началото министър-председателят Петков не постави под свой контрол службите за сигурност и сега изглежда, че те контролират него, отбеляза той.

“Външно министерство бъка от представители на специалните служби. Съотношението между професионални дипломати и офицери на прикритие е в полза на вторите. Това е абсолютно неестествена история. Там, вместо да се провежда външна политика, тези се занимават да с това да разиграват шпионски скандали и сериали”, подчерта Атанасов и беше категоричен, че е крайно време да се постави въпросът как функционират българските служби за сигурност.

Какво още коментира заместник-председателят на парламента вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад