Атанас Атанасов: Ще се борим за това да продължи промяната в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за това да продължи промяната в България, за да може твърдо да стъпим на европейския път на нашата държава и разбира се, да решим редица проблеми, които имат вътрешнополитически аспект за българските граждани. Това заяви в "Още от деня" лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов призна, че част от електората е разочарован от управлението в сглобка.

"Да, има разочаровани хора от нашето участие в управлението, но аз се надявам, че през този месец те ще ни чуят за какво сме постъпили по тоя начин. Някои от целите, които си поставихме, не можаха да бъдат постигнати. Успоредно с това срещу нас вървеше тежка компроматна война срещу нас, имаше съпротива от нашите партньори, от ГЕРБ, които подкрепяха правителството. Част от целите, които трябваше да бъдат постигнати, поради саботаж не бяха постигнати и ще ви дам един пример. България не получи втория транш по ПВУ, защото трябваше да бъдат приети 4 законопроекта още, освен това, което беше прието, и четирите не бяха приети именно заради саботаж от страна на партньорите. Всичките тези законопроекти са свързани с борбата с корупцията. Трябваше да се започне с окомплектоването на новата комисия за борба с корупцията, трябваше да се приеме Закона за сигналоподателите и още два закона."

Атанасов посочи и грешки в управлението на кабинета "Денков".

"Иначе успешното правителство на Денков понякога действаше боязливо. Имаше много случаи, в които именно заради заявена съпротива от страна на нашите партньори определени цели не бяха постигнати. Трябваше много по-смело да се действа. Правителството и специално акад. Денков бяха добре организирани и мотивирани хора, но трябваше много по-голяма смелост."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад