Какво да очакваме през новия мандат на Путин - коментар на Валерий Тодоров и Милен Керемедчиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. Той спечели с твърдения за рекордна подкрепа на избори, в които Западът се усъмни. Повечето европейски страни и САЩ избраха да бойкотират церемонията по встъпване в длъжност. Международните коментатори Валерий Тодоров и Милен Керемедчиев са в студиото на "Още от деня" за да направят своя коментар по тази тема.

Според Керемидчиев, причина за бойкота са както войната в Украйна, така и личността на Путин.

"Това, което се случва в Украйна продължава да бъде едно от най-грешните места на планетата. Загиналите ежедневно са между 500 и 1000 военнослужещи и от двете страни, без да говорим за цивилните жертви, така че това е основата на всички критики, които се отправят за управлението на президента Путин. Що се касае до неговата лична особа, това може би няма да му е последният мандат като президент."

Фиксацията върху личността на Владимир Путин вече става прекалена. Смятам, че това, което се случва в Русия, трябва да се разглежда от по-широк ъгъл, смята Валерий Тодоров.

"Обърнах внимание на думичките, които той използва. Той говореше за единство, за сплотеност, за отдаденост, за лоялност. Говореше за жителите на историческите земи. Изобщо това е една риторика, която първо дава знак, че една от целите, които си е поставил, е постигната т.е. той е обединил историческите земи. Второ, виждаме, че това послание, което той отправи към външната публика е - ние, с нашите евразийски партньори и други центрове на суверенното развитие, ще търсим многополюсен свят, който има равна, неделима сигурност за всички. Това са знаци, че Русия в негово лице, ще втвърдява линията оттук нататък."

Вижте целия разговор във видеото.   

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад