Атанас Димитров: Ваксинацията в никакъв случай не трябва да влияе върху отношенията работодател-служители

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Чакаме с нетърпение 1 март, с надеждата, че заведенията ще заработят отново. Това заяви в "Денят започва" зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

Той увери, че няма да има ескалация на заразените в местата за хранене. Димитров подчерта, че асоциацията подкрепя масовата ваксинация и счита, че това е един от пътищата за връщане към нормалността.

Зам.-председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация обаче подчерта, че ваксинацията в никакъв случай не трябва да влияе върху отношенията работодател-служители. Дали да си поставиш ваксина е личен избор и всеки, който предприеме такава стъпка, трябва да бъде убеден, че това е правилното решение за него, за семейството му и за обществото.

По думите му изискването един човек да е ваксиниран, за да бъде нает на работа, е неудачно, неуместно и противоречи на здравата логика и право на всеки гражданин да реши как да действа в такава ситуация.

Ресторантьорството и хотелиерството е най-пострадалият бизнес и то в световен мащаб. Връщане към нормалното ще отнеме може би над 5 години, дори при прогресиращ темп на ваксинация, отбеляза той.

В нито един хотел и ресторант няма доказани огнища на зарази, подчерта Димитров и допълни, че в бизнеса се спазват всички необходими мерки. Заразата би се разпространила сред служителите, ако има огнища в заведенията.

Той беше категоричен, че всички мерки ще бъдат спазени при очакваното отваряне на заведенията.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад