Атанас Славов: Възможно е още днес ВСС да приключи процедурата за Иван Гешев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във ВСС са постъпили нови доказателства, внесени от главния прокурор Гешев, във връзка с откритата процедура, на която се обсъжда предложението за предсрочното му освобождаване. От членовете на ВСС зависи дали тези материали ще бъдат допуснати. Ако не бъдат допуснати, е възможно решение да има още днес, заяви правосъдният министър Атанас Славов на влизане за заседанието.

"Днес ще бъде изслушан заместникът на главния прокурор Машева. Ще бъдат разгледани нови доказателства, внесени от господин Гешев, от членовете на ВСС зависи дали те ще бъдат допуснати. Ако не бъдат допуснати, процедурата ще приключи още днес, ще има пледоарии и е възможно да се стигне до гласуване. Не мога да коментирам защитната тактика на Гешев. Важното е, че членовете на ВСС действат оперативно. От мен зависи процедурата да върви", каза Славов.

Правосъдният министър коментира и скандалът между националисти и представители на ЛГБТ-общността пред столичното кино "Одеон". В събота беше отменена прожекция на филма "Близо" след като националисти се събраха пред киното и провокираха словесен сблъсък със зрителите.

"Случаят се проверява от всички органи, които са оправомощени. Недопустимо е български граждани да бъдат ограничавани в законовоустановените си права, както и депутати да бъдат възпрепятствани да се изказват от трибуната. Трябва да не допуснем формите на политическо насилие да станат обичайни за нашия политически процес, това е въпрос на оцеляване на демократичните ценности", каза Славов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад