Атанас Зафиров, БСП: Следващото управление ще бъде лявоцентристко

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Диалогът в лявото никога не е спирал и БСП винаги е била проактивен участник в него. Смятаме, че е логично следващото управление да бъде лявоцентристко и БСП ще положи всички усилия след два месеца това да се случи. Това заяви в студиото на “Още от деня”  заместник-председателят по коалиционната политика в НС на БСП Атанас Зафиров.

“Не е нормално в държава, в която близо 60% от хората се определят като лявомислещи, 80% живеят с доход под 1 000 лев, а близо 2,7 млн. пенсионери са с пенсии под социалния праг на бедността, вече 10 години да има дясно управление”, обясни той.

Зафиров съобщи, че утре лидерът на партията Корнелия Нинова в изявление ще обясни “формата и  начина, по които БСП ще се яви на тези избори”.

“На последното заседание на Националния съвет ръководството получи мандат и специално решение да бъде проведен такъв кръг от разговори с широк формат от партии в лявоцентристкия спектър, както и с изявени лица от лявото политическо пространство”, допълни той.

За него в подобни разговори няма големи и малки, не е важно кой е направил първата крачка, а от значение са единствено крайните резултати.

“Аз съм оптимист, че на тези избори лявото ще победи и следващото управление ще бъде лявоцентристко”, отново подчерта Зафиров.

Според него в обществото има усещане, че “лявото пространство е форматирано, разпокъсано” и това е една от причините хората, определящи себе си като леви, да не гласуват за партии от лявото пространство.

“Затова задача пред всеки лявомислещ политик е събиране на лявото и единодействие, така че левите хора да видят свое достатъчно убедително представителство”, акцентира той.

По думите му “през последните 7-8 години БСП не е била толкова консолидирана, колкото сега за предстоящите избори”.

“Винаги сме имали нужда от съюзници и не сме спирали да ги търсим. Мисля, че този път ще успеем”, прогнозира Зафиров.

Какво още коментира заместник-председателят по коалиционната политика в НС на БСП вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад