Мартин Захариев: БНТ няма дългове, продължава начисто

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БНТ няма дългове и продължава начисто. Това е чудесна новина за данъкоплатеца за неговата обществена телевизия. Това каза Мартин Захариев - член на Обществения съвет на БНТ, в "Още от деня".

"На едно от последните заседания на редовното правителство БНТ получи 20 млн. лв., за да се разплати с доставчика си на наземно цифрово разпръскване", съобщи Захариев.

Според него БНТ като лидер на доверие няма конкурент и това е доказано социологически.
Захариев подчерта, че обществената телевизия има нужда от промяна на модела на финансиране и "че това е известна теза от 2010 година, откакто стана цифровизацията и се въведоха мултиплексите".

"Този разговор е важен, защото няма напреднала демокрация без силна обществена медия. Тя е рупор на свободното слово. Ако може да се припознават някакви корпоративни влияния в частните медии, то обществената медия трябва да е бронирана срещу вмешателства. БНТ в това отношение пази страхотна хигиена", категоричен беше той.

Мартин Захариев коментира и ситуацията в туризма. По думите му "българският туризъм е в състояние на изкуствено дишане".

"Частният сектор ще учреди маркетинг дестинация - "Bulgarian black sea" (Българското черноморие). Тя цели и таргетира генеричните ни пазари навън. Организацията ще бъде водена от оператора на летищата на Варна и Бургас и от водещите туроператори, хотелиери и курорти на Черноморието", каза още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад