Атанас Зафиров: Много по-важно в момента е партиите да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не се месим в работата на президентската институция. Нека проявим търпение. В петък ще разберем коя е политическата сила, която получава правото да направи опит за съставяне на кабинет с третия мандат, това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Логично е третата политическа сила да получи третия мандат, но това е изцяло в прерогативите на президента и никой не трябва да се меси в тези негови правомощия, най-малко пък БСП, отбеляза той. Точно това е и причината да откажем предложението на Мая Манолова партиите да обсъдят коя е най-логичната политическа сила, която да получи третия мандат.

Предложението на БСП е до петък партиите да разговарят и да постигнат съгласие по актуализацията на бюджета, защото това е приоритет и е най-важната задача пред парламента, подчерта Атанас Зафиров.

Според зам.-председателя на БСП включването на "Има такъв народ" в евентуалните разговори за нов кабинет е ключово. Изказвания на Ива Митова и Мика Зайкова може и да означават преосмисляне на позицията на партията за предсрочни избори.

На въпрос дали Ива Митева би била добър кандидат за премиер, Атанас Зафиров заяви, че не е сериозно сега да се коментират конкретни имена. Премиерът трябва да е приемлив за всички, да характеризира промяната, способен да зададе нов модел на поведение и управление на страната и да бъде приемлив за всички партии, които биха подкрепили подобен кабинет.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад