Цецка Бачкова: Има сигнали, че "Има такъв народ" биха преосмислили позицията си относно третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Несъмнено смятаме, че трябва да има разговори за това как би могъл да се реализира спасителният трети мандат, защото пред страната стоят доста предизвикателства, които трябва да бъдат решени, това каза в "Още от деня"
зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Цецка Бачкова.

Отговорното поведение в случая е да се търси обединение и консенсус в рамките на този трети мандат. Така тя коментира предложението на Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!“ да се проведат разговори в тристранен или четиристранен формат за това на коя партия е най-добре да бъде връчен третият мандат.

Бачкова увери, че от "Демократична България" са на разположение да водят такива разговори, но успехът им зависи от желанието на "Има такъв народ" да се включат в тях.

Тя акцентира на факта, че, ако третият мандат бъде връчен на БСП или на "Демократична България" по-трудно ще бъде постигнат консенсус да се подкрепи правителство в третия мандат. Позицията на "Демократична България" е, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, да се разработят приоритетни точки и да се подкрепи експертно правителство с ясно разписана програма и дори с ограничен във времето мандат, отбеляза Бачкова.

По думите на Цецка Бачкова се наблюдават сигнали, че "Има такъв народ" биха направили отстъпка и биха подкрепили третия мандат. Според нея те са наясно, че при следващи избори ситуацията в парламента няма да е различна, а в момента належащо е да има актуализация на бюджета, да се вземат необходимите социални мерки и социално-икономически мерки.

Г-н Атанас Атанасов, както и ние заявихме, че бихме могли да направим жест към "Има такъв народ" и от тяхната партия да се излъчи премиер, коментира тя информациите, че Ива Митева би могла да е кандидатурата за министър-председател в правителство на третия мандат.

Вижте целия разговор във видеото.