Атентат в Брюксел. Извършителят е застрелян от полицията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Извършителят на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян от полицията и по-късно почина в болница. Белгийските власти потвърдиха, че извършителят е 45-годишният Абдесалем Л. - радикализиран тунизиец, пребивавал незаконно в Брюксел. През 2019 г. тунизиецът подава молба за убежище в Белгия, на следващата година е получил отказ, но остава нелегално в страната и изчезва от радара на властите. Въпреки че е имало информация за възможна радикализация, тунизиецът не бил включен в официалния списък с радикализирани в Белгия.

Нападателят е бил прострелян в кафене в брюкселския квартал "Схарбек". До него е намерено оръжието, с което са извършени нападенията снощи.

Снощи към 19.15 ч местно време трима привърженици на шведския национален отбор, който беше в Брюксел за мача си с Белгия, слизат от такси в центъра на града. Мъж на скутер с оранжево яке и бяла каска се приближава към тях и открива огън с бойно оръжие. Мъжете се опитват са се скрият във входа на сграда наблизо, но стрелецът продължава да ги преследва и убива двама от тях, третият е ранен.

Вижте повече от кореспондента на БНТ в белгийската столица Десислава Апостолова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад