Българин от Запорожие: Най-тежко е, когато очакваш удар, най-страшното е, че човек привиква

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сирени за въздушна тревога огласиха тази сутрин украинския град Запорожие. За това свидетелства в "Денят започва" Василий Митков от българската общност в града.

Фронтовата линия е на 40-50 км. от мястото, където живее Василий. Година след началото на войната той все още не може да си обясни парадокса човек да убива друг.

"Докато говорим, в Запорожие сирените вият. И трябва да се махам, да отида до някакво убежище, но знам, че трябва да дам интервю и затова съм тук. Цяла година живея по такъв начин. Голям парадокс е в 21 век един човек да убива друг. По мое мнение причината е, че ставаме жертва на един недоразвит лидер. Най-страшното е, че човек привиква към тези трагични моменти и си изработва имунитет. Най-тежко е, когато очакваш, че ще има удар. Но независимо от това, всички се държим. Имаме териториална отбрана, няколко линии, и се надяваме, че те няма да бъдат разкъсани. И мислим, че скоро ще има контранастъпление благодарение на силите, обединени против тази чума на 21 век", каза Митков.

Цялото интервю, вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад