Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Проблем с реденето на листите няма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което се опитваме ние от ПП-ДБ да кажем, е, че не се явяваме на избори за първи път, въпреки че за първи път се явяваме заедно, но хората знаят какво ще получат, ако гласуват за нас. Ние ще защитаваме правосъдната реформа и най-накрая антикорупционната комисия да заработи, което спъва може би последните парламенти. Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме максимално бързо да бъдем приети и в еврозоната, и в Шенген - така Искрен Арабаджиев от Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" коментира в студиото на "Денят започва" с какви очаквания тръгват към поредните предсрочни парламентарни избори.

"Смятам, че няма проблем с листите. Следващите дни ще излезе окончателната информация какво е разпределението, къде са водачите на ДБ и къде са водачите на ПП", подчерта той.

На въпрос как са разпределени хората, Арабаджиев отговори така:

"Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова разпределение, което да отговаря на силите в последния парламент. По същия начин и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от колегите и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме не само предизборно, но и след изборите да си спазваме коалиционните договорености".

Ние сме демократични партии, които имат устав и съобразно него са взети решенията. В рамките на ПП в устава е разписано, че изпълнителният съвет на партията определя водачите, допълни Искрен Арабаджиев.

Въпреки някои от различията, които има с ДБ, повече неща ни обединяват.

"В сферата на социалната политика имаме разминавания, но с договореността, че не трябва да минаваме 3% дефицит, икономиката може да продължава това, което направихме. Виждаме, че това, което се случи и в пенсионната система и подпомагането на млади семейства с деца - това оказа влияние", обясни Арабаджиев.

Той беше категоричен, че ПП нямат вина за това, че България няма да влезе в еврозоната поне до 2 години. По думите му, е показана последователност и желание да се приемат законите за влизането в еврозоната.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад