България се завръща в "Детска Евровизия" с дуета на Денислава и Мартин и песента “Voice of Love”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България се завръща на сцената на "Детска Евровизия" с дует. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни през декември в Париж с песента “Voice of Love” (“Гласът на любовта”). С много усмивки и вълнение за подготовката до момента и за всичко, което предстои, в студиото на “Денят започва” говориха малките изпълнители, които ще представят страната ни в музикалната надпревара, Геновева Христова - управляващ директор на "Лигна студиос", и Йоана Левиева - Сойър - изпълнителен продуцент - БНТ.

Участието на България в тазгодишното издание на "Детска Евровизия" стана възможно благодарение на публично-частното партньорство на БНТ и "Лигна студиос" с подкрепата на община Добрич.

“Voice of Love” ще бъде официално представена в събота - 13 ноември, в предаването “Денят започва с Георги Любенов”. Композитори са Васил Гарванлиев, Давор Йордановски и Весна Малинова. Те са и автори на текста на на английски език, а Стан Стефанов - на български език. 

Денислава и Мартин работят заедно от 4 години към Студио за поп-рок певци “Сарандев” при Младежки център - Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали.

19-ото издание на „Детска Евровизия” е под мотото “Представи си” (“Imagine”) и в него ще участват 19 страни. БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс „Детска Евровизия“ 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

Досега България е участвала общо 6 пъти в “Детска Евровизия”, като най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 г. достигат до втора позиция във финала в Малта с песента “Детска планета”. През 2015 година конкурсът се проведе в “Арена Армеец” в София с домакин Българската национална телевизия.

Целия разговор в студиото на “Денят започва” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад