България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното ембарго на руски петрол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проблемите в енергийната криза са заложени камъни от предишните управляващи. Борим се на всички фронтове. От една страна, няма спор, че войната в Украйна оказва влияние върху покачването на горивата и въобще промяна на енергийния пазар, но от друга страна има неща, които са заложени от преди и тях трябва да прескачаме. Това каза Иван Манев, член на парламентарната енергийна комисия в „Денят започва с Георги Любенов“.

Той допълни: „Понякога се получават трусове в коалицията, но те имат своето обяснение. Заедно с коалиционните ни партньори преди да направим правителството, съставихме коалиционно споразумение. Дребните сътресения, които се получават, идват от неща, които са извън него, например войната в Украйна и всичко, което тя води със себе си. А това те първа трябва да се преговаря, за да се стигне до консенсус, за да вземем най-доброто решение за България.“

Според Манев е нужно време, за да се измислят санкции, които да ограничават Путин, но не и България. 

"Специално за газа за нас няма проблем, можем и от днес за утре, но за петрола - там ще ни е нужно малко повече време и ние ще работим в тази посока. Путин, да не кажа Русия, неговата диктаторска политика е такава, че там не може да говорим за преговори и да говорим за нормални търговски отношения. Виждаме с "Газпром" какво се случи. Имаме чист договор, нормален, всичко е ясно разписано - кое, как се случва, защо се случва, а той решава тези неща няма да бъдат така. От тази гледна точка, докато той е на власт, утре това може да се случи и с петрола", заяви Иван Манев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад