Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките, заяви д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

Но това е част от проблема. Трябва да се решават и други проблеми, за да излезем след три седмици с по-добри резултати и показатели относно епидемията, каза д-р Брънзалов.

Той коментира, че кривата расте нагоре, но имаме все повече оздравели и изрази надежда оздравелите да бъдат два пъти повече от заболелите в следващите три седмици.

Той посочи, че още август месец е предложено да се въведат ангигенните тестове, препоръчани от всички възможни организации в Европа, а ние все още никъде не ги споменаваме. „Те са в положение някъде се правят, някъде не се правят“.

Брънзалов каза, че „има много неща в анекса към Националния рамков договор, които не търпят отлагане" и БЛС няма да се съгласят да бъде подписан в този вариант.

Заместник-председателят на Лекарския съюз посочи, че предвидените 1000 лева се дават на калпак и не за всички лекари, които работят в системата на първичната извънболнична медицинска помощ. Дават се на ръководителите на лечебни заведения, които имат наети лекари според правилата на касата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад