Георги Свиленски: Утре ПГ на БСП влиза в пленарна зала, ще изложи свои предложения за бюджет 2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатите от БСП ще изчакат първо да се получи кворум в залата, а след това ще влязат, за да представят своите предложения за бюджета. Това заяви Георги Свиленски, член на ИБ на БСП и заместник-председател на ПГ на социалистите, който гостува в „Още от деня“.

Свиленски обвини парламентарното мнозинство в лицемерно поведение в зала при гласуването, с което беше отхвърлено на ветото на президента за нерегламентираните превози.  Според  депутатат от опозицията протестите на превозвачите трябва да бъдат насочени не към президента и опозицията, а към държавните органи, които носят отговорността и би трябвало да упражняват контрола. Проблемът бил именно в липсата на контрол, смята Свиленски.

Социалистът коментира днешния брифинг на НОЩ, при който стана ясно,че отново строго се затягат противоепидемичните мерките, като това ще включва затваряне на заведения, магазини, училища. Според Свиленски и този път имало противоречие между думите на премиера, че затваряне на държавата не е необходимо и изявлението на министъра на здравеопазването, че такива мерки се налагат и ще влязат в сила от петък. Освен това, по мнението на Свиленски на брифинга в МС би трябвало да присъстват и министърът на икономиката, и министърът на социалната политика, тъй като новите мерки щели да доведат за много хора до загуба на работа или неплатени отпуски. Това са проблеми, за които би трябвало да се обявят мерки за финансова и социална подкрепа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад