Бързо и без усложнения протича предаването на протоколите в Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Никакво напрежение не е имало при обработката на протоколите - нито през нощта, нито в ранните часове, съобщи председателят на 16 РИК - Пловдив Ивайло Василев.

В седма палата на панаира, където се приемат протоколите от 16 РИК, а именно Пловдив-град, към този час приключва обратотката им.

Първите комисии започнаха да пристигат малко след 20 часа, а първите автобуси с членове на СИК в 21:15 ч.

Подвижните секционни избирателни комисии първо са били обработени.

Членовете на СИК-овете открояват като основен проблеми в изборния ден фактът, че много гласоподаватели не са били запознати с начина на гласуване. Те са маркирали опцията да гласуват само за един вид избори, очаквайки, че по-късно ще могат да се върнат и да направят своя избор и за другия вот. След като принтирали своята разписка обаче процедурата приключва и те не са имали шанс да гласуват втори път.

Отливът на гласоподаватели, членовете на СИК тълкуват с факта, че хората ги е страх да гласуват на машини. По думите им хората се чувстват некомфортно, срам ги е да задават въпроси.

Значителни жалби не са постъпили през вчерашния ден. Заради проблем с машините, в две секции - една в село в Първомайско и една в Асеновград, изборният ден вчера премина на хартиен вот.

Вижте повече в прякото включване на Владислав Севов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад