Бедственото положение в Омуртаг заради безводието се удължава до 13 ноември

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В община Омуртаг продължава да е в сила бедствено положение заради безводието, което тормози хората от месеци. То беше въведено в сила преди около две седмици и ще продължи до 13 ноември. Очаква се там да започне раздаването на питейна вода по график  на хората, която ще бъде осигурена от държавния резерв.

В Омуртаг от 3 месеца има само по 3 часа седмично вода. Всичко това може да приключи само, ако държавата помогне, заяви в “Денят започва” Магдалена Славова от Гражданско сдружение " Вода за Омуртаг”, и продължи:

“Първо, трябва да се осигури финансиране за подмяна на цялата водопроводна мрежа. Второ, на държавно ниво трябва да се осъществи цялостен, широкоспектърен и осъвременен анализ, ревизия и експертиза на ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг. И на трето място, трябва да се осъществи контрол на контрола - да се намеси държавата и да осъществи допълнителен контрол на проектите, които се извършват в момента.”

По думите на управителя на ВиК-Омуртаг Танер Исмаилов в 1/3 от селата в общината, а те са 42, има воден режим. И според него проблемът ще се реши при пълна подмяна на водопреносната мрежа в града.

“В момента се подменят тръбите в ниската зона на Омуртаг и трябва да се продължи за средната и високата зона", допълни той.

Вижте в “Денят започва”  още подробности за безводието в района!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад