Бедствието по Южното Черноморие

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Огромните количества дъжд, бушуващите реки, прелелите язовири и морските вълни заляли Южното Черноморие за часове превърнаха в ад курортите.

Апокалиптични картини на погълнати от водата къщи и хотели, плуващи в морето автомобили и каравани, бедстващи в наводнени сгради деца и летовници, и най-лошото - изчезнали хора в бурните води, за двамата от които днес следобед стана ясно, че са загинали.

Най-сериозно е положението в района на Царево. Евакуирани са над 100 души. Деца остават изолирани в хотели. Тежко е положението в странджанското село Кости, където бяха измерени значителните 330 литра на квадратен метър дъжд.

Водното бедствие премина и през къмпингите "Арапя" и "Нестинарка", Ахтопол, Варвара, Лозенец, Синеморец и Резово.

По темата разговаряхме с кметския наместник на с.Варвара Бистра Димова, Андрей Цеков - министър на регионалното развитие и благоустройството, Антон Ангелов - кметски наместник на с.Кости, инж.Христо Гюров, началник инвестиционно-ремонтни дейности в Пътно управление Бургас и много свидетели на бедствието.

Гости в студиото бяха депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров, инж. Иван Табаков от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Николай Николов, бивш директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад