Близкият изток и проекциите на войната в Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още от началото на руската агресия в Украйна Ислямска държава говори в статия за тази война като божие наказание между две кръстоносни държави и това е естествен завършек на политическата система, установена след Втората световна война, отбеляза експертът Мохамед Халаф.

В тази статия има елементи от това, което говори Русия, посочи експертът. Този разпад ще бъде сменен с нова политическа система, в която Ислямска държава ще бъде световен фактор.

"Виждаме, че тази война в Украйна възроди стремежите на Ислямска държава да бъде фактор. Второто нещо е, че Ислямска държава след отсъствие от социалнит6е мрежи започва да се завръща там и започва да набира доброволци от целия свят, които да отидат не към Сирия или Ирак, а към Украйна", посочи Халаф.

Той припомни, че Путин още преди три седмици е казал, че ще приема доброволци от различни държави, които ще воюват на страната на руската армия в Украйна. Първите сирийски отряди са пристигнали в Русия и са започнали обучение за две седмици, след което ще бъдат прехвърлени в Украйна.  

Какво още каза Мохамед Халаф вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад