БНТ е готова за Евро 2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Грандиозното начало на Евро 2024 ще бъде дадено на 14 юни в Мюнхен на един от най-модерните стадиони в света, където пред близо 70 000 по трибуните домакините на турнира от Германия ще посрещнат отбора на Шотландия.

БНТ ще покаже 27 мача от първенството на Стария континент, сред които първия двубой и финала, но ще предложи на своите зрители и богата студийна програма от първия до последния ден на шампионата, увери директорът на Дирекция "Спорт" Ивайло Ангелов в предаването "Денят започва".

С анализите на мачовете по традиция ще бъдат ангажирани бивши футболисти и специалисти, сред които Илия Груев. Той отново се присъединява към опитния екип на спортната редакция на БНТ.

"Горд и щастлив съм, че успях да привлека в нашия отбор Илия Груев. За мен той е един от най-добрите анализатори в България", заяви Анлегов.

"Най-важното е в тези анализи, че така поднасяме информацията, че не само хората, които се занимават с футбол да разбират от това нещо, а и тези които са нормални фенове", сподели Груев.

Програмата на БНТ от европейското първенство в Германия ще стартира с предаването "Денят започва с Евро 2024" всеки делничен ден от 09:05 ч., където Тереза Мутафчиева ще предложи различен прочит на играта. Тя ще посреща популярни лица от културата, музиката, изкуството и социалните мрежи, които ще говорят за най-популярната игра като нейни фенове.

В 11:30 ч. ще започва обедното предаване посветено на предстоящите мачове за деня "Днес на Евро 2024" с водещ Иво Бързаков.

Всичките 27 мача, които ще бъдат излъчвани на живо ще бъдат анализирани в предаването "Трето полувреме". Мачовете, които ще се излъчват в каналите на Нова Броудкастинг Груп ще бъдат предавани на живо на спортния сайт на БНТ.

"Всеки мач ще бъде опакован със студиа, ще има игра за зрителите с награда футболна топка. Част от екипа ще бъде и Андреа Банда Банда с отзиви от социалните мрежи. Ще имаме два репортерски екипа в Германия", разкри Ивайло Ангелов.

Илия Груев сподели, че топотборите играят не само за резултати, но играят и красив футбол.

"Мисля, че ще се получи голям празник за футбола, но и за хората, защото те обичат да гледат голове. Това европейско ще бъде много резултатно. За мен приятната изненада ще бъде Австрия", увери бившият футболен национал.

"Аз имам фаворит - Англия, жадувам за сблъсък с Германия. Струва ми се, че Франция има най-силен отбор", сподели Ивайло Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад