Бойко Ноев: Трябва да приорититизираме програмата за модернизация на армията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Засега няма никакви индикации, че инцидентът в Полша е резултат от нарочно нападение. Няма индикации, че Русия подготвя нападателни действия срещу НАТО. Това каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след извънредното заседание на Пакта заради експлозията в Полша, при която загинаха двама души.
Той повтори, че това не е вина на Украйна.

"Русия носи крайната отговорност, защото тя продължава незаконна война срещу Украйна", каза Столтенберг.

Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, заяви в "Още от деня", че не само след изявлението на Столтенберг, но и на световните политици, както и на българските, този случай почти е приключил като тема. 

"Притеснява ме, че тези, които взимат решения и в частност по модернизация на армията и другите въпроси на сигурността, се влияят преди всичко от такива случаи. Аз много се надявам нашите политици, които са избрани в парламента, да подходят по-системно към проблемите на модернизацията. Призивите, отправяни от държавния глава и от военното ръководство трябва да бъдат чути. В същото време очевидно е, че България няма ресурсите да предприеме масивна програма на модернизация, т.е. трябва да погледнем уроците от войната в Украйна и по такъв начин да приоритизираме нашата програма, така че да използваме по най-отговорен начин оскъдните ресурси, с които разполагаме", заяви бившият министър на отбраната.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад