Бойко Рановски, ДАИ: Борбата с нерегламентираните превози са приоритет за агенцията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Когато някой прави изказвания за организацията на работата, нека бъде обективен и коректен, нека не се влияят от мнението на служители на по-ниски нива, на външни служители или външни влияния. Нека говорим с цифри и факти, а не с общи приказки или неподпланети с нищо, призова в студиото на “Денят започва” изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски по повод недоволството в таксиметровия бранш и искането той да подаде оставка заради спирането, според таксиметровите шофьори, на контрола над нерегламентираните превози.

Цифрите от последните 9 месеца за контролната дейност на Агенцията сочат, че резултатите и установените нарушения са по-повече от предишните 4 години - било то за нерегламентирани превози или претоварване на автомобилите, времена за управление и почивки, техническата изправност на автомобилите, заяви Рановски.

“През миналата и тази година борбата с нерегламентираните превози са приоритет на Агенцията. Тази година имаме над 160 случая на установени нерегламентирани превози - товарни, а над 115 са нерегламентираните превози, свързани с пътници. За всеки един от тези случай сме уведомили и съответната прокуратура. За съжаление, голяма част от произнасянията на прокуратурата са с отказ за образуване на досъдебно производство и връщането на преписката за взимането на административно решение”, обясни той.

По думите му ДАИ не може сама да осъществява контрола, който иска таксиметровият бранш, защото проверките се правят съвместно с МВР и НАП, но по инициатива на ДАИ.

“От над 100 случая, които сме установили през тази година, нямаме нито едно образувано досъдебно производство. Включително, обжалваме решенията на районните прокуратури и вече имаме случаи, при които окръжна прокуратура връща преписките за доразследване на съответната районна прокуратура”, добави Бойко Рановски.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад