Борис Бонев: „Спаси София“ ще участва на местните избори накрая на годината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Учредяването на партията ни "Спаси София" е елемент от нашето съзряване. Причината за създаването на партията не е само за да участваме пълноценно в политическия живот, но и базирайки се на нашия опит досега, да покажем, че може да се прави политика и по друг начин. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ независимият общински съветник Борис Бонев.

„Предвид нашата амбиция да сме част от управлението на София през следващия мандат е важно да се явим като равнопоставен представител на политическите партии“, добави той. 

Бонев посочи, че на този етап партията ще се фокусира само върху София. 

„Смятам, че постепенно трябва да се развиваме и да изграждаме своя опит. Нашата кауза е София, но това не изключва подкрепа за подобни граждански организации в други градове. Не изключва и да участваме в национални избори на по-късен етап“, коментира той.

Категорично заяви, че първите избори, на които „Спаси София“ ще участва, са местните избори накрая на годината.

Вече текат преговори с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. От "Спаси София" са поставили условие за сътрудничество с двете формации да не колаборират с ГЕРБ на национално ниво.

"Важно е никой да не си помисля от потенциалните ни партньори за колаборация с ГЕРБ на национално ниво. За нас това е условие, което, ако не се изпълни, ние няма да влизаме в подобен род разговори, за да не изпаднем в ситуация, в която нуждите от реформи за София падат жертва на политиката на национално ниво. Това вече го гледахме веднъж, когато Реформаторския блок бяха в правителство с ГЕРБ и в София имаше проблеми. Тогава ние говорехме с представители на Реформаторския блок, но те казваха, че не могат да си позволят много да критикуват заради стабилността на правителството", каза Бонев.

Според него той е подготвен за кметския пост и има качества за това, но няма да позволи личността му да е пречка за обединение.

Вижте целия разговор във видеото
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад