Божидар Божанов, ДБ: Очакваме до седмица - две "Продължаваме промяната" да обяви дали ще се коалира с нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Продължаваме промяната" има нужда от своето време, за да реши дали да се яви на изборите самостоятелно или в обединение с "Демократична България" и това е нормално, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов, който е и член на "Демократична България". Той допълни, че очаква до седмица-две да има решение по въпроса.

"Политическата ситуация е сложна. В този парламент видяхме, че е трудно да се събират мнозинства. В следващия парламент няма да е по-лесно. Затова решихме да сложим на масата тезата, че едно предизборно обединение има повече шанс да реши този пъзел. Дали разполагаме с цялата информация? Не - имаме някакви данни, на базата, на които правим заключения, но пък "Продължаваме промяната" имат нужда от своето време да вземат своето решение, което е нормално. Ще изчакаме седмица, може би две, за да видим.", каза той.

Божанов допълни, че по геополитически теми "Демократична България" е най-близо до "Продължаваме промяната" от целия политически спектър у нас.

В коментар за призива на Николай Хаджигенов от "Ние идваме" за по-широка предизборна коалиция Божанов заяви, че не може да даде заключение, преди въпросът да бъде обсъден на всички нива.

Той коментира и изтеклия запис от заседанието на ПГ на "Демократична България", който стана повод за разпадане на преговорите за формиране на кабинет с третия мандат:

"Хората видяха, че не говорим вътрешно нищо по-различно от това, което говорим публично. Да, може би малко по-малко описателни думи използваме, когато говорим публично, но тезите ни са едни и същи. Не смятам, че има някаква кой знае каква драма с този запис."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад