Божидар Божанов: Няма да подкрепим г-жа Назарян, задължение на ГЕРБ е да осигурят подкрепа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес продължава процедурата по избор на председател на Народното събрание. "Вчера заявихме, че няма да подкрепим г-жа Назарян, това е задължение на ГЕРБ да осигурят подкрепа", заяви в "Денят започва" Божидар Божанов от "Продължаваме промяната - Демократична България". Като трета политическа сила ПП-ДБ смятат да стоят "встрани" в издигането на кандидат за председател на парламента.

"Предният път бяхме обвинявани, че и ние издигаме кандидат, когато не сме победител. Тогава това беше Никола Минчев. Сега пък сме обвинявани, че не издигаме. Като трета политическа сила ще стоим леко страни, за да видим как първата и втората политическа сила ще намерят решение. Нали искат да носят отговорност и затова искаха да отидем на изброи, за да кажат ние ще сме тези, които ще управляваме", каза още Божанов.

"Политическата криза е рестартирана и това е по вина на ГЕРБ, които събориха работещо правителство", подчерта той. 

По думите му коалицията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде здрава, докато гледат в една и съща посока по големите теми.

"Ние сме го казвали, да, имаме разминавания по някои конкретни политики. ДБ сме по-вдясно, ПП имат по-центристки образ. Това не е фундаментален проблем за тази политическа криза", допълни Божидар Божанов.

Божидар Божанов каза, че ПП-ДБ искат институционални реформи - в прокуратура, служби, съдебна власт, като цяло. Според него това, че не са реформирани е в основата на политическата криза, в която се намираме.

Вижте целия разговор във видеото

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад