Бруно Бекман за БНТ от фронтовата линия: Украинската армия контролира входовете на Бахмут

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В непосредствена близост до района на сраженията в Бахмут е белгийският журналист и военен кореспондент Бруно Бекман, който предава за БНТ от началото на войната. По негова информация украинската армия категорично контролира входовете на град Бахмут.

Тук сме на около 4 км от Бахмут и на 7 км от Соледар, и както чувате, на всеки 30 секунди има експлозии. На този етап е много трудно да се каже дали става дума за ответен огън. Но бяхме предупредени от войниците да не оставаме тук дълго време и така и ще направим. Битката за Бахмут и Соледар, която е най-жестотока в конфликта до момента, все още продължава.

Придвижихме се с около 2 км. Защо градът е толкова важен за руснаците - Бахмут е в Донецкия регион - областта беше обявена от Путин за част от Русия два дни преди инвазията на 24 февруари. Бахмут е важен, защото ако руските войски успеят да го завладеят, ще имат директен достъп до други големи градове в Източна Украйна - Краматорск и Славянск.

Прекарахме почти 2 часа около Бахмут. Към края обстрелът беше толкова интензивен - и от двете страни, но можем да кажем, че украинските сили все още до голяма степен контролират входовете и самия Бахмут - много важен град. Много съм щастлив да завърша с щастлив край - току-що срещнахме семейството на Дария. Тя беше родена вчера. И това е бъдещето. Опитват се да убият много хора, умират невинни. Но има нещо, което не може да бъде спряно и това е самият живот. Днес той се нарича Дария...

 
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад