БСП: Държавата се нуждае от разумно, коректно, предвидимо управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела Борисов. Около това мнение се обединиха депутатите от БСП Александър Симов и Ирена Анастасова.

„Ние показахме, че сме партията, която търси диалога, опитва се да направи така, че всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да седнат да поговорят не за това какво ги разделя, а къде са общите теми, по които можем да направим нещо. За съжаление срещу нас имаше стена от конфронтация, неразбиране, явна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в рамките на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела Борисов, провалиха се в това да си говорят една с друга, да потърсят общото“, каза Симов.

Той оприличи парламента на психиатрия, останала без лекарства. „Никой не говори за прословутото изчегъртване на Бойко Борисов. Ние се занимаваме само с вътрешно-парламентарната кухня, кой кого е нарекъл предател, продажник. В тази атмосфера парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства“.

„Партиите, които влязоха в парламента на крилете на надеждата за нещо ново, явно не са имали това искрено намерение. Иначе няма как да си обясним това поведение“, е мнението на Ирена Анастасова.

Новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани, допълни тя. По думите ѝ държавата се нуждае от разумно, коректно, предвидимо управление.

Александър Симов заяви, че БСП не се страхува от евентуална партия на Асен Василев и Кирил Петков. "Ние ще следим този процес, нормално е да го следим. Нормално е да видим дали в България не се оформя поредния политически балон", е неговото мнение.

На въпрос има ли условия, при които името на кандидат-президента на БСП да е различно от Румен Радев, Симов заяви: „Не виждам такива условия, не виждам как ще стане това. Ние имаме решение за подкрепа на Румен Радев. Не смятам, че към момента той е демонстрирал нещо, с което да преоценим своето разбиране“.

Ние на „Позитано 20“ не треперим от нови политически проекти. Дали ще има такъв проект или не – е работа на тези, които имат желание да го направят, каза Анастасова. Според нея Асен Василев и Кирил Петков „не са леви хора“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад