Цените на горивата тръгнаха нагоре

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В разгара на летния сезон отново скок в цените на горивата. Това отчитат от Българската петролна и газова асоциация в първите дни на август. Колко точно е повишението на основните видове бензин и дизел и как това се отразява на семейния бюджет проверяваме в Русе и Варна.

Прогнозата, че през август горивата ще са с по-високи цени се сбъдна, коментират шофьори от Варна. Средно с 4,69% е поскъпнал най-масовият бензин А95. По варненските бензиностанции той  вече  се продава около 2,68 лева за литър. Дизелът е скочил с повече от две стотинки, а  пропан-бутанът от 80 стонинки през юли, днес по бензиностанции във Варна вече се продава за  1,12 лева за литър. 

Всяка година повишеното търсене през лятото вдига цените на горивата. Драстичният ръст тази година предизвика сериозен отлив на клиенти, споделя Венцислав Пенгезов, който е собственик на бензиностанция в Русе. 

Варирането на цените през последната година се отразява неблагоприятно и на част от бензиностанциите в страната. 

Предвид динамичната обстановка в цените, прогнози не могат да се правят. Ще запазят ли тенденцията към повишение или пък ще тръгнат надолу, предстои да разберем. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад