Цените на железопътния транспорт са увеличени с до 20%, заяви министър Гвоздейков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Паркирането в центъра на София е изцяло в правомощията на Столична община.

Ремонтът, който започна на Централна гара, провокира затруднения в трафика на железопътния транспорт към северното направление. В първите дни закъсненията бяха от порядъка на 3 часа. В спешен порядък беше направена нова реорганизация на движението. Днес най-големите закъснения са от порядъка на 18 минути. До понеделник ситуацията ще бъде напълно нормална и ще се направи оптимизация на графика на влаковете, които пътуват за Северна България.

Това каза министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Сред проблемите е, че гара „Север“ няма капацитета на Централна гара да композира влакове и малкият капацитет от коловози предизвиква затруднението за управлението на транспорта към Северна България. Няма да има отпадане на линии, но ще бъдат намалени тези с по-малко пътници, обясни Гвоздейков. Той допълни, че ремонтът ще продължи над година.

Министърът посочи, че цените на железопътния транспорт са увеличени с до 20%. И обясни, че се върви към дигитализация на железопътния сектор, както и въвеждане на единен билет.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад