Чакащи артисти

Какво означава "Да бъдеш Актриса"

Държава: България
Година: 2020
Чакащи артисти
За продукцията

Документален филм

Сценарий: Мария Ландова
Оператори: Иван Тонев, Мирослав Гайдошик
Музика: Емилиян Гацов - Елби
Продуцукция: Прожектор - Мария Ландова
С подкрепата на Столична община, Община Варна и със съдействието на "Театър 199"

Борислав Колев e кинокритик и режисьор на документалните филми "Стоичков", "Салто мортале", "Окото на Минотавъра", "Джем сешън", "Рокендрол", "Свещеникът", както и на игралната новела "Коледа". С национални и международни награди, филмите се разпространяват в 20 страни.

"Чакащи артисти" е посветен на Валери Петров и пиесата му "Тетър, любов моя", която някога писателят създава по разкази и лични истории на Таня Масалитинова и Славка Славова. През 80-те и 90-те години на ХХ век спектакълът с двете актриси е игран над 500 пъти на сцената на "Театър 199". Документалният филм на режисьора Борислав Колев представя последния театрален вариант, поставен от Касиел Ноа Ашер и с участието на Лилия Маравиля, Красимира Кузманова и Стефка Янорова. Четирите актриси са от класа на Крикор Азарян и Тодор Колев. В същия клас са били Стефан Денолюбов, Стефан Вълдобрев, Мариус Куркински, Койна Русева, режисьорът Галин Стоев..., които също участват на живо и с архиви.
Посланието на филма и пиесата не е за конкретни имена, а за всички прекрасни и не толкова прекрасни неща, които идват с признанието и съдбата "Да Бъдеш Актриса".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад