Цвета Рангелова: Само при управление на "Възраждане" България ще стане свободна, независима и просперираща

Предаване: Панорама, 16.06.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Възраждане" има единствена цел и тя е България да бъде свободна, независима и просперираща и това ще се случи само при управление на нашата партия, това заяви в "Панорама" Цвета Рангелова от "Възраждане".

"Възраждане" е опозиция, защото партията не участва в управлението. "В никакъв случай обаче не сме опозиция на инат. Всички добри решения, независимо от коя парламентарна група идват, ние сме ги подкрепяли и в това е причината медиите често да ни пришиват като патерица на една или друга партия, подчерта Рангелова.

По отношение предложението на "Възраждане" Следствието да стане отново самостоятелно, което беше подкрепено в парламента, и наложеното след това от президента вето, тя обясни, че предстои процедурата законопроектът да се върне отново в Народното събрание и да бъде внесен за ново разглеждане и народните избраници да решат каква ще е съдбата на това предложение.

Рангелова подчерта, че най-естественото място на Следствието е да бъде извън шапката на Прокуратурата, "както е било до 2009 г., преди да бъде подчинено на Прокуратурата с цел изпълнение на поръчки".

Представителката на "Възраждане" заяви, че ако ПГ бъде поканена за разговори, свързани с конституционна реформа, ще участват и ще подкрепят всяко смислено предложение.

Тя коментира появата на Давидова звезда на столична бирария, като обясни, че на въпросното заведение има надпис, че то не обслужва привърженици на "Възраждане". Според нея подобна забрана е недопустима и граничи с фашизъм. Изрази мнение, че й е трудно да осъди проявата на някого, провокиран от подобен надпис. Подчерта, че не е сигурна чие дело е изрисуваната Давидова звезда и антисемитския надпис върху заведението.

"Това е естествена функция и отговор на не по-малко агресивното отношение от страна на собственика на този обект."

Цвета Рангелова изрази мнението си във връзка с информациите, свързани със спиране на прожекция на филма "Близо" в рамките на "София Прайд Филм Фест".

"Това, което се случи и пред кино "Одеон", и пред киното в Пловдив беше един протест, организиран основно от граждански сдружения - в голямата си част родителски организации, които се възмутиха от програмата по кината - част от "София Прайд". Това е прожектиране на филми с откровено педофилско и хомосексуално съдържание и ние в никакъв случай няма да допуснем развращаването на децата на България."

Изрази учудване защо протестите на "Възраждане" се квалифицират като агресивни прояви, а протестите на т.нар. демократична общност са протести, изразяващи конституционното право на някого да протестира. По думите й този дисбаланс настройва ненужно обществото и го разделя. Подчерта също, че протестиращите от "Възраждане" не са могли да спрат прожекцията, тъй като там е имало и полицейски служители. Решението филмът да не бъде излъчен е на кино "Одеон", а медиите преекспонират случилото се и правят неверни внушения.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад