Цяла нощ хора носеха цветя и палеха свещи пред училището

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цяла нощ хора се събираха в центъра на Белград, за да запалят свещи и да донесат цветя пред училището, където 13-годишно дете застреля 8 свои съученици и един охранител. Седмокласникът, който уби 9 души в училище в Белград ще бъде изпратен в психиатричен център, съобщи сръбският президент Александър Вучич.



Родителите на 13-годишното момче са арестувани. От полицията съобщиха, че баща му го е водил на стрелбище, за да се обучава да стреля. Момчето е било въоръжено с два пистолета. В раницата си имал и коктейли Молотов.
7 момичета и едно момче са убитите деца. Те са били набелязани за жертви предварително. 13-годишният убиец планирал масовото убийство повече от месец.

От утре в Сърбия е обявен 3-дневен траур.

Ето какво казват жители на Белград пред нашия пратеник Йоана Миланова

"Проблемът е много голям. От последните 15 години. И според мен като държава ние ние трябва да направим много, за да предотвратим подобни събития. Момчето е от семейство с много добра репутация. Баща му е рентгенолог. Аз не изпитвам съчуствие към тях - нито към родителите, нито към детето. Те казват, че той е бил тормозен в училище. Но кой в наше време не е тормозен в училище. Да бъдеш тормозен в училище, не опрадва подобно престъпление", казва мъж.

"За 70 години не съм виждала подобно нещо. За първи път в Сърбия се случва такава трагедия. Много е страшно. Това е катастрофа. Катастрофа и за родителите и за всички нас"

"Огромна трагедия за всички нас. Телевизията, игрите имат голяма вина. Имам внук, виждам какво правят децата. По цял ден се занимават с игри със стрелба, с роботи. Истински ужас е."

 

Снимки: Йоана Миланова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад