Д-р Маджаров: Предложението на министър Кацаров е всъщност оригиналната реформа преди 20 години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Здравната реформа отново е на дневен ред. Предложението на здравния министър да се въведе коефициент, който определя цените на клиничните пътеки според състоянието на пациента, приет за лечение, д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, коментира, че това е такъв вариант, при който да избегнем заплащане на една и съща сума при лек случай на заболяване и при случай с присъдружаващи такива.  "Смятам, че това е добра посока", отбеляза д-р Маджаров.

Според него проблемът при клиничните пътеки е, че няма двама еднакви пациенти, винаги един човек се нуждае от една грижа, друг - от по-малки, трети от по-голяма, това е проблемът на клиничните пътеки, че разглеждат средно претеглен случай. Другият проблем е, че пътеките бяха оценявани по специалности, което доведе до изкривяване в системата - някои специалности се оказаха по-добре платени в сравнение с други специалности, затова и няма специалисти в някои специалности.


"Това, което каза вчера министър Кацаров, всъщност е оригиналната реформа преди 20 години. Така беше замислена - парите да следват пациента", каза д-р Иван Маджаров.

Вижте цялото интервю на председателя на БЛС във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад