Д-р Шиваров: Най-логичният вариант е периодично отхлабване и стягане на мерките

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С всеки изминал ден виждаме нови рекорди на разпространение на коронавируса у нас. "Нашето поведение като общество се промени последните два месеца, нормално вирусът да има повече възможност да се разпространява в нашето общество", обясни в студиото на "Денят започва" имунологът д-р Велизар Шиваров.

Какото повече се разпространява вирусът, толкова повече хора ще влязат в контакт с него и е толкова по-голяма вероятността хора, които имат по-голяма предразположеност за по-тежко протичане да се разолеят и съответно да платят за това с живота си. Около 10% от тежкопротичащите случаи имат вродени мутации, така че те са по-предразположени да прекарат по-тежко заболяването и да загинат.

Според доктора още през април е било ясно, че пандемичният процес ще върви с разпускане и затягане на мерките, докато не бъде намерено някакво средство като ваксина, което да позволи бързо натрупване на хора, които са резистентни към това заболяване. 

"Най-логичният вариант е периодично отхлабване и стягане на мерките. Не би трябвало никой да бъде учуден от това, напротив", каза д-р Шиваров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад