Да помогнем: Водолаз, спасил десетки хора, се бори за живота си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вълна от съпричастност към бургаски водолаз, който е част от специализирания отряд на пожарната. 36-годишният Христо Василев, спасил десетки човешки животи, сега се бори за своя заради тежко автоимунно заболяване. Предстои му трансплантация, но сумата за операцията е непосилна за семейството му.

От шест години Христо Василев всеки ден рискува живота си, за да помага в извънредни ситуации. Страдал от автоимунно заболяване, което след прекаран COVID, се усложнило.

Сега Христо се нуждае от трансплантация на черен дроб в Турция.

"Всеки ден, когато е на работа, той е изложен на риск, но сега нещата са по-различни. Сега той се нуждае от помощ. Операцията казаха, че е 50 000 евро. Възможно най-бързо трябва да ги съберем, нямаме време за губене", казва съпругата му Мария Василева.

Христо е горд баща на момиченце, а след месец очаква на бял свят да се появи и втората му дъщеря.

Колегите на Христо от специализирания отряд на пожарната помагат на семейството му. А днес показаха екипировката, с която смелият бургазлия спасява човешки животи.

"Спасявал е човешки живот много пъти и се надяваме да има възможност да го прави още много време напред", казва колегата му Стоян Стоянов.

"Неговото място е тук, при нас, не в болницата", категоричен е началникът на сектор „Специализирани дейности" към РДПБЗН-Бургас, гл. инспектор Недко Стойков.

Към момента с помощта на колегите на Христо и дарители са събрани 50 000 лева, но са нужни още толкова, за да бъде извършена трансплантацията в Турция и смелият водолаз да се радва и на втората си дъщеричка.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад