Сергей от Чернигов: Обстрелват центъра и жилищните сгради в града, периферията е напълно разрушена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нощта в Чернигов беше напрегната - както обикновено артилерийските обстрели започнаха около 11:00 вечерта и на практика продължиха до 4:00 часа сутринта. Бомбардираха ни, ударите бяха по жилищните квартали, защото цялата инфраструктура на града е унищожена и са останали само жилищни сгради в центъра и кварталите. Това разказа на живо в “Денят започва” Сергей - жител на Чернигов, в 35-ия ден на войната в Украйна.

“Нашият кмет Митрошенко съобщи, че загиналите цивилни са около 200 души, а за ранените нямаме информация, защото това е военна тайна - това беше съобщено вчера”, допълни той.

Ударите са насочени към централната част на града, периферията е напълно унищожена. Пресечени са и възможностите да се доставят в Чернигов лекарства за болни и ранени, храни и консумативи от първа необходимост - разрушен е автомобилният мост, който е бил единствената възможна пътна връзка с Киев.

По думите на Сергей от 300 000 души в града са останали около 100 000 , като повечето са въоръжени. Ако руските войски влязат в града, ще срещнат такъв отпор, че няма да могат да минат 100-200 метра по улиците на Чернигов, заяви той.

Какво още разказа Сергей вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад