Да се наказва ли със затвор споделеното пътуване?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатите се съобразиха с ветото на президента Румен Радев върху промените в закона за транспорта. Държавният глава не беше съгласен с текстовете, които можеха да криминализират т. нар. "споделено пътуване".

Красимир Ципов, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ обясни, че партньорите им от Обединени патриоти са имали резерви още при приемането на текстовете и позицията им вчера не е била изненада. По негово мнение трябва да се положат усилия най-вече в посока да стане ясно разграничението на това какво е нерегламентиран обществен превоз на пътници от една страна, защото в действащото законодателство няма дефиниция за това какво е споделено пътуване. От ГЕРБ не смятат, че криминализирането на кнерегламентирания обществен превоз може да засегне споделеното пътуване.

Иван Иванов от ПГ на БСП обсясни, че от неговата партия смятат, че нерегламентираните обществени превози създават сериозен проблем в сектора и най-вече при оцеляването му след к овид кризата. Той отбеляза, че от ГЕРБ са приели възможно най-лошия подход за решаването на този проблем, не са оценили липсата на ефективност на работата на институциите, които трябва да се занимават с тази проблематика и изнесените примери са били изключително лоши. Хиляди проверки, десетки заловени и наказани, обобщи депутатът.

Вижте целия разговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад