Дани Каназирева: Най-важно е да бъде защитен интересът на Пловдив

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От Съюза за Пловдив внасят две предложения за разглеждане в Общинския съвет, които целят от една страна частично изменение на Общия устройствен план, в който да бъде обособена нова зона на панаирния град, както и създаване на комисия, която да проследи какво се случва с имотите, които са част от дружеството на бизнесмена Георги Гергов. По темата разговаряхме с бившия областен управител на Пловдив Дани Каназирева.

Най-важно е да бъде защитен интересът на Пловдив, а той е в две насоки. Първо на мястото на Международен панаир "Пловдив" да не се допусне застрояване на поредния жилищен квартал, каквито опасения имат повечето пловдивчани, заяви за "Денят започва" Каназирева.

Интересува ни в един момент панаирът да не бъде разрушен. Единственото компетентно решение може да бъде взето чрез промяна на Общия устройствен план, като бъдат проучени градоустройствените показатели на имота назад във времето, като бъде изготвено обемно устройствено предложение с показатели съответни на съществуващото в момента застрояване, като бъде създадена една нова зона - панаирен град, за да не допуснем застрояването на Панаира, отбеляза бившият областен управител на Пловдив.

"Аз лично съм внесла предложение за взимането на ново решение в Общински съвет във връзка с акциите на Панаира. Имаме три предложения в тази насока. Но тъй като кметът на Пловдив не обжалва и решението за вписване на порта влезе в сила, а сега това дело е новозаведено от икономическия министър ни дава възможност и време вече да мислим за градоустройството. Дотук предложенията бяха свързани с акциите на Варна в Панаира. Сега трябва да се мисли как да се предотврати застрояването му, защото не е ясен изходът на делото, което е заведено."

Категорична е, че казусът за Панаира по никакъв начин не се намесва в предстоящите местни избори. Този казус е изключително общественозначим за Пловдив. Нужни са редица от мерки и независимо кой е кметът той трябва да защити интереса на града.

Предстои да се вземе решение дали ще се кандидатирам или не. Познавам всички проблеми на Пловдив, заяви Дани Каназирева. Предстои изключително тежък мандат, така че кандидатът за кмет не е достатъчно да притежава само опит, познания, енергията, адекватността, но и да съумее да превръща в работещо решение в полза на града всяко едно мнение и на опонента, каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад