Даниел Лорер: Арестите не са политически проблем, а проблем на престъпността

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Показанията на Васил Божков са част от това, което МВР е изкарало пред прокуратурата, защо прокуратурата отказва да образува производство отново срещу хора от бившата власт, това те трябва да го обясняват, каза в "Денят започва с Георги Любенов" Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. И припомни, че бизнесменът е имал отношения с бившите управляващи в един много дълъг период от време.

По думите му ГЕРБ се опитват да определят случая като политически проблем, а той не е. Той е проблем на престъпността. 

"Когато МВР има данни за престъпления, арестува някой за 24 часа, това е нормална процедура, няма нищо драматично в това. Защо прокуратурата отказва - не мога да коментирам, но изглежда много странно. Всеки път, когато има важни и интересни хора от близкото минало, прокуратурата си затваря очите", каза Лорер.

Според него, след като прокуратурата не вижда доказателства и пуска арестуваните, те нямат ход - в една правова държава те са наред. 

"Но ние трябва да задействаме всички механизми на държавата, за да е за всички върховенството на закона, подчеета министърът на иновациите и растежа.

Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се реализира,  заяви Лорер: "Това е екстравагантна идея, чухме я за първи път на заседанието на парламентарната комисия по икономика, преди това не е обсъждана в правителството, нито в коалицията - това е идея на БСП. Ако се въведе на национално ниво, никой не смята, че ще е добре за икономиката, тъй като негативите ще са много по-мащабни от позитивите. Оценката ми е твърдо негативна, защото ударът върху българската икономика от въведения форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина, ще е много тежък." 

Той изтъкна, че задачата на правителството е да подпомага бизнеса в най-критичните точки и го прави от достатъчно дълго време.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад