Даниел Лорер: Онези, които пипат Изборния кодекс, бутат страната към избори

Предаване: Панорама, 18.11.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Онези, които пипат Изборния кодекс, очевидно те бутат страната към избори. В това няма никакво съмнение - имаме обичайните заподозрени - ГЕРБ, ДПС и БСП, които се занимават с Изборния кодекс, може би единствено, че в този случай няма никакво съмнение кой предложи промените. Това заяви в "Панорама" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Протестите срещу хартиената бюлетина показват прилика със ситуацията от 2013 г., коментира Лорер и призова партиите "да слязат от предизборния експрес".

"Да изтеглят този законопроект, който всява раздор и да споделят за какво става дума. Ще ги изслушаме. Ако считат, че това е по-важно от бюджет, война, План за възстановяване и устойчивост, ще направим съответната комисия. За нас обаче това е излишно, освен ако те не знаят нещо за предстоящите избори, което ние не знаем".

По думите му ПП и БСП са успели да извадят България от редица кризи по време на кабинета "Петков", но в 48-мия парламент са се оказали от двете страни на въпроса искаме ли да има честни избори.

Правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент да се затворят въглищните централи през 2026 г., категоричен е Даниел Лорер.

"Част от медийната истерия на ГЕРБ през изминалата седмица беше точно с цел да заглуши гласа на Европейската комисия, която каза същото. Те бяха така любезни да дойдат в българския парламент, да изслушат въпросите на български депутати и казаха няколко интересни неща - няма затваряне на централи, има намаляване на емисии. Няма План за възстановяване и устойчивост без съдебна реформа. На финал - батериите и ВЕИ-тата са добра алтернатива и никой досега не е предложли друга", каза той.

Ако се стигне до втори мандат, ПП ще предложат правителство на малцинството с много ясна програма. Основно предложение ще бъде премахването на смесеното гласуване и пълното връщане на машините, посочи Даниел Лорер.

"Има и трети мандат, така че възможностите не са изчерпани", заяви той.

Какво още каза Даниел Лорер вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад