Даниел Лорер за "Балкански Шенген": Ще покажем, че и без паспортни проверки миграционният натиск в Австрия не се променя

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички сме наясно, че ние - българите, заедно с румънците заслужаваме свободен достъп до цяла Европа. Не сме доволни от постигнатото до момента - достъпът по въздух и вода е добро начало, но по никакъв начин няма да се откажем от нашето искане към Австрия България и Румъния да се приесъединят напълно към Шенген. Това каза в студиото на "Още от деня" депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" Даниел Лорер за идеята, коментирана с български, гръцки и румънски евродепутати за създаването на Балкански Шенген - "добросъседски Шенген".

"Сегашната инициатива, която е парламентарна и тепърва предстои да я разширим, предизвиква Съвета на Шенген с идеята това лято да няма проверки по границите на България, Румъния и Гърция. Подобна инициатива ще облекчи изключително много хората и компаниите, които пътуват между тези страни и ще покаже нагледно, че дори когато няма проверки на паспорти, миграционният натиск в Австрия не се променя. Така ще имаме още един аргумент, с който да застанем пред австрийското правителство всички заедно и да кажем, че разбираме политическите напрежения в Австрия, но България и Румъния трябва да заемат мястото си като равни сред другите народи на Европа", обясни той.

По думите му работа по тази инициатива тепърва започва. 

"Изключително важно е в нея да бъдат ангажирани както европейските семейства от различни партии, така и самата ЕК и правителствата", допълни Лорер.

Той заяви, че неговите амбиции са да допринася за развитието на политическия живот в страната и не са свързани с участие в евроизборите. 

Какво още каза депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад