Даниел Митов, ГЕРБ: Готови сме за избори, Борисов няма да се оттегля от партията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Едва ли ще може да се състави правителство в рамките на този парламент. Отново ще си отидем на избори. Правителството се провали под тежестта на собствените си грешки - това свали правителството. Това каза в студиото на "Денят започва" Даниел Митов - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Неспособността да се справят с инфлацията, с растящите цени, неспособността им да внесат корекции в политическата рамка, така че гражданите да не бъдат подлага на такъв тежък ценови шок, цените на горивата, неспособността им  да се справят с геополитическата ситуация. В един момент дори се стигна дотам опозицията в парламента да им решава проблемите със Северна Македония. Бойко Борисов лично лидира този процес, така че да се излезе от тази ситуация", допълни той.

За него правилното политическо решение е да се стигне до избори, защото обществените нагласи са променени и тежестта на партиите в обществото вече е различна - “Продължаваме промяната” са изконсумираха, изчерпаха доверието, което им беше дадено преди 6 месеца”.

“Доверието към "Продължаваме промяната" е спаднало поне два пъти, тежестта им сега е съвсем различно”, подчерта Митов и добави: “Очевидно е, че правителството и “Продължаване промяната” не успяха да разберат какво означава  управление, да разберат, че се управлява през мнозинства, да разберат, че арогантността и затваряне в абсолютни категории от типа “ние сме добрите - всички останали са лошите, ние сме почтени - всички останали са непочтени” е контрапродуктивно.”

Даниел Митов беше категоричен, че ГЕРБ винаги са готови за избори и Бойко Борисов няма да се оттегли от партията.

Какво още коментира той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад