Ваня Кастрева: Столичната образователна система е най-пъстра, богата и разнолика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Десетокласниците подобряват резултатите си по математика в сравнение с миналата година. На националното външно оценяване през този месец те имат средно 32,28 точки от максимум 100, а през 2021 г. резултатът беше 27,68 точки от 100.

Националните комисии работиха по критерии, които министерството стриктно държеше да бъдат спазени. Това са ученици, които вече имат изградени навици в ученето, коментира Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град.

С натрупания опит, който имат, резултатите им определено са съизмерими на усилията, които те са положили, за да ги постигнат, добави Кастрева.

По думите й резултатите от националните външни оценявания в 10 клас имат отношение към учениците, които се обучават в обединени училища.

Обясни, че Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет – София е показало завидни резултати по математика.

Най-добри резултати в VII клас имат Софийска математическа гимназия, частно основно училище "Света София" и частно основно училище „Питагор“.

„Но предизвикателство оттук нататък е какво ще изберат родителите. За мен е много важно информиран да бъде изборът им. И да бъде в интерес на детето им“, подчерта Кастрева.

И заяви, че столичната образователна система е най-пъстра, богата и разнолика.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад