Даниел Митов: Има някаква фракция в ПП, която започва да ми изглежда като проруска

Предаване: Панорама, 04.11.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трудно е да се прогнозира дали изобщо ще успеем да съставим редовно правителство, трудно е да се прогнозира и какво ще е то. Това коментира в "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Той коментира разцеплението в "Продължаваме промяната" при вота за покупка на нови Ф-16, когато Асен Василев гласува "против", а други депутати от партията се въздържаха. Митов изрази мнение, че може би това е причината да не може да се състави проевропейско правителство.

"Очевидно има някаква фракция вътре, която започва да ми изглежда като проруска. Асен Василев беше човекът, който издейства дерогация за руския петрол, той атакува американското посолство, под негов натиск вкаараха посредници за газа. Започва да ми прилича на тренд, дано ме опровергаят"

Според Митов прибързаното въвеждане на гласуването с машина "за една нощ" е лишило част от българските граждани от право на глас, защото е въвело технологичен ценз.

"Германският конституционен съд го е казал - за да е сигурно, че е честен и прозрачен, изборният процес трябва да бъде проследим дори и от най-необразования човек, а трябва да е възможно да е проследим от първоначалната точка до крайната. Това е и нашата мотивация да подкрепим едно такова решение", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад