Даниел Митов очаква БСП да върне мандата максимално бързо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов очаква БСП да върне мандата максимално бързо.

„Очевидно е, че те в момента не правят нищо друго, освен да бавят мандата. Те са наясно с това. Всички са наясно с това. И както от самото начало им тръгна на тези управляващи, нарушават Конституцията. Не спазват нормите на Конституцията. Занимават се с това да правят еквилибристики, да се държат за столовете си, макар и с ден или седмица повече“, каза Митов.

По повод упреците на премиера в оставка Кирил Петков, че ГЕРБ са причината ИТН да излязат от преговорите, Митов заяви: „как е възможно техните неразбории в коалицията да са наша вина. Онлайн излъчването на срещата на парламентарната група на Демократична България, която доведе до това ИТН да напуснат преговорите, не сме го излъчвали ние. Те си се излъчваха сами“.

Митов поясни, че вижда сивота, посредственост и неспособност на управляващите да се справят с кризите и проблемите. „Други кризи те забъркаха – това, че изборът за шеф на КЕВР е противоконституционен, е тяхна каша“.

Даниел Митов заяви още, че не харесва Бойко Рашков не само заради това, че незаконно е арестувал лидера на опозицията, но и заради това, че „не е свършил нищо в МВР“.

„По време на неговото управление единствено сме чули голословни твърдения, неподкрепени с никакви доказателства. МВР се разпада. Оказва се, че в МВР хората, за които се установи, че са карали пияни и дрогирани, един от тях е имал чадър от полицията. Вървят контрабанди“, обясни той.

„Друга причина, поради която не харесваме Бойко Рашков, е фактът, че той изигра мракобесна роля, каквато му се полага на него – като човек от стария репресивен режим, да мачка хора, така че да ги плаши и да не ходят да гласуват на изборите“, посочи още Митов.

Той подчерта също, че са искали да се гласува с хартиени бюлетини, защото това е европейска практика. И няма държава в ЕС, която да гласува изцяло с машини. „Машинното гласуване е ненадеждно и има възможност за манипулации, ако не се контролира процесът изцяло. И второ – защото въвежда неформален избирателен ценз. Хора от малцинствени групи, с по-ниско образование, не могат да отидат да гласуват, защото се притесняват от машините“.

По повод казуса с КЕВР, Митов смята, че Иван Иванов трябва да изпълнява задълженията си на председател до избора на нов.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад