Мая Манолова: Говори се, че за следващия месец газът ще скочи поне с 50% и ще достигне до 250-270 лв. на мегават час

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес занесохме стари радиатори пред „Булгаргаз“ и подарихме първия от тях на шефа на дружеството. Радиаторите са предмети с отпаднала необходимост предвид липсата на газ и непосилно високите цени на сметките. Хората ги чака една студена и скъпа зима. Това каза в „Още от деня“ Мая Манолова, председател на „Изправи се, България”.

Тя добави: „Призовахме и други граждани, които имат чугунени или други радиатори, да дадат  на КЕВР, на Фандъкова, на енергийния министър и на всички тези, заради които газът в България е 40% по-скъп през този месец. Говори се, че за следващия месец ще скочи поне с 50% и ще достигне до 250-270 лв. на мегават час“.

По думите ѝ конституционната криза, в която се намира България, има своето решение. 

„В Закона за енергетиката е записано, че до избора на нов председател на КЕВР функциите се изпълняват от стария председател. Т.е. според този закон Иван Иванов си е председател на КЕВР, тъй като прогласяването на незаконността на избора на новия председател е от момента на неговото избиране. Ако пък Иванов не желае да встъпи в длъжност и подаде оставка, ние сме предложили от „Изправи се, България“ работещо решение“, коментира Манолова. 

Според нея е наложително парламентът да сложи таван на цената на бензина и дизела с 1 лв. надолу.

„В следващия парламент ние от „Изправи се, България” ще дефинираме енергийно бедните. А именно това са всички български домакинства, чиито сметки за енергия надхвърлят 10% от доходите им. Това са над 3 млн. българи, които трябва да получат помощ заради неспособността на държавата да им подсигури евтини парно, евтин ток и евтин газ“, отбеляза Манолова. 

Вижте целия разговор във видеото.
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад