Даниел Митов: По отношение на лидерството в ГЕРБ има пълен консенсус, поемаме курс към предсрочни избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"В ГЕРБ и критики се отправят, и инакомислещи има, но по отношение на лидерството и как трябва да се върви напред очевидно има пълен консенсус", заяви преизбраният за зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов след конгреса на партията в "Още от деня". 

В приетата декларация се посочва курс към предсрочни избори, сформиране на предизборен щаб, правителство в сянка и да са безкомпромисна опозиция. 

"По това нямаше никакви дебати, партията твърдо е застанала зад тези цели", подчерта Митов. 

По думите му при ситуация, когато "срещу партията се води война направо, има нужда от силно лидерство и обединени около Генерала". 

Според Даниел Митов те винаги са се опитвали да помагат на правителствата - - и служебните, и сегашното - с конструктивни ясни съвети.

"Когато лятото предложихме да ребалансират енергийния микс, да компенсират бизнеса много сериозно, така че да не влезнем в спирала от повишение на цените, те не ни послушаха, тогава и синдикатите се съгласиха с нас, не ни послуша и сегашното правителство и виждате до какви ситуации стигнахме", посочи зам.-председателят на ГЕРБ. 

Спекулата е част от пазарната икономика по принцип, но в момента най-големият спекулант в момента е държавата, заяви Даниел Митов. И даде пример с производствената и продажната цена на тока от АЕЦ "Козлодуй". От ГЕРБ са предложили със свръхпечалбата от този ток правителството да компенсира бизнеса, за да не се налага бизнесът да повишава цените на основни стоки. 

Какви са аргументите на ГЕРБ да критикуват,  след12 години тяхно управление - вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад